проєкт
Дата проведення:
24 жовтня —
19 листопада

Місце проведення: онлайн (Зальцбург, Австрія)

Напрям діяльності:
Кроссекторальні програми

Salzburg Global Seminar — це незалежна громадська організація, заснована в 1947 році, що налагоджує зв'язки між лідерами з різних сфер задля пошуку рішень на виклики сьогодення. Salzburg Global Seminar організовує міжнародну конференцію «What Future for Festivals» для обміну професійним досвідом між представниками світової фестивальної спільноти.

Український інститут забезпечив участь у конференції «What Future for Festivals» представників відомих українських фестивалів — «Книжкового Арсеналу» та міжнародного архітектурного фестивалю «CANactions». У зв'язку з пандемією COVID-19 конференція відбулась в онлайн-форматі. У конференції взяли участь організатори фестивалів з Австрії, Великої Британії, Бельгії, Німеччини, Аргентини, Австралії, Бразилії, Єгипту, Чехії, Китаю та інших країн світу.

Цей вірус поставив в дуже схожі умови та перед схожими проблемами фестивалі з великими бюджетами та жорсткими дефіцитами фінансування, проєкти з більш ніж віковою історією та молоді новаторські фестивальні експерименти. Я розповідала про виклики та задачі, з якими зустрілась у 2020 році команда Книжкового Арсеналу, про який більшість учасників ніколи в житті не чули (так само як я, наприклад, не знала до того про FairSaturday в Більбао, Downtown Contemporary Arts Festival в Каїрі, чи Science in the City на Мальті) — як там не є, а ми в здебільшого в щоденній рутині зосереджені на власних проєктах. Але, говорячи про своє, я бачила щире розуміння, підтримку та зацікавленість в нашому досвіді іноземних колег, безвідносно до масштабів їхніх власних проєктів та успішності їхніх попередніх власних досвідів.
Юлія Козловець, координаторка Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»